Business Trip – NL voor Ondernemen & Retail Management – De Haagse Hogeschool

Business Trip – NL voor Ondernemen & Retail Management – De Haagse Hogeschool

Er staat een onwijs gave NL-Businesstrip op de planning.

We gaan 3 dagen op pad en ik neem jullie mee. Ik ben zelf 4,5 jaar geleden afgestudeerd bij ORM, ondertussen ben ik ook ondernemer en heb ik mijn eigen Evenementenbureau.

Ronald Visser heeft mij gevraagd om jullie mee te nemen naar Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Hieruit is de volgende planning ontstaan.
Jullie dienen Business Casual gekleed te komen. Daarbij neem ik een lijst mee waar jullie deze 3 dagen jezelf dienen af te tekenen. Het programma is als volgt:

Dinsdag: Impact ondernemen – Rotterdam
12:45 Afspreken bij Blue City
13:00 Rondleiding Blue City – met o.a. Arabella die zelf een startende ondernemer is binnen BlueCity met haar eigen bedrijf. Ze verteld met de rondleiding ook dolgraag over haar (startende) ondernemersavonturen.
14:15 Hometown van Wim van der Burgh – Wim heeft naast zijn videoproductiebedrijf ook HomeTown Festival georganiseerd vanuit een stichting. Hij verteld over zijn ervaringen en neemt jullie mee in zijn verhaal.
Ik wil jullie vragen om van te voren na te denken over vragen die je kunt stellen.

15:00 Tony Chocolonely, waardecreatie opdracht door Ronald Visser en Edwin Muntjewerff

16:00 Einde

Donderdag: Tech – Den Haag

12:45 afspreken bij The Hague Tech
13:00 start rondleiding The Hague Tech met Olga Wielders – met o.a. wat The Hague Tech doet voor ondernemers en hoe wij zorgen dat innovatie en ondernemerschap gestimuleerd wordt

13:30 Ondernemende verhalen – wat er allemaal goed en fout kan gaan bij start-ups met o.a.

  • Tony van der Zanden
    Tony van der Zanden, project Manaager bij Creative Dock neemt jullie mee in zijn verhaal. Met Creative Dock helpt bedrijven bij het opzetten van nieuwe innovatie concepten (startups). Wat ooit begonnen is in Tsjechie is nu uitgegroeid tot een groot bedrijf wat al langere tijd is gevestigd in Amsterdam en zojuist nieuw gevestigd is in Den Haag. Tony kan vertellen over hoe projecten slagen of wat er totaal mis is gegaan waardoor zij werden ingeschakeld. De mooiste verhalen worden verteld.
    Vergeet niet na te denken over vragen die je hem kunt stellen, Tony is dé specialist op het gebied van start-ups.

 

  • Danny Mulders
    Danny Mulders werkzaam bij Creative Group neemt jullie graag mee in zijn verhaal. Danny kan alles vertellen over het laten groeien van een bedrijf. Hij zit op dit moment bij Label Recharge waar hij de mooiste projecten mag draaien. Daarbij is het leuk om te weten dan Danny hiervoor zijn eigen startup heeft gehad, uiteindelijk heeft hij toch de keuze gemaakt om door te gaan in het bedrijfsleven maar met een ondernemende aanpak, hij verteld graag hoe dit tot stand is gekomen.
    Vergeet niet na te denken over vragen die je hem kunt stellen!

16:00 Einde

Vrijdag: Experience Economy – Amsterdam

14:45 afspreken
15:00 Opdracht Renée: Shop-experience:
Ga naar de Pc Hooftstraat, kies 2 winkels uit en vertel waarom deze winkels zo succesvol zijn. Maak hier een Vlog van. +/- 6 a 8 minuten

17:00 Opdracht Renee:
Ga naar de Foodhallen, Leg in een Vlog een SWOT analyse voor. +/- 6 a 8 minuten
19:30 aanvang De Zwijger

20:00 Where are we heading to in this experience economy? Special guest: American experience economy expert Joseph Pine.

21:30 Einde – vrije invulling om nog de stad in te gaan 😉